

«حق فراموش شدن» برای کاربران، موضوعی است که شرکت اینترنتی گوگل را
بالاخره ناچار کرد به حکم دادگاه عالی اروپا تمکین کند، هر چند این حق «به
مثابه سانسور» باشد.
روزنامه انگلیسی فایننشیال تایمز نوشت: گوگل در تمکین به حکم اخیر دادگاه عالی اروپا، خدمات جدیدی را راه اندازی کرده که به شهروندان (فقط در محدوده یورو) اجازه می دهد طبق قانون حق فراموش شدن، درخواست حذف اطلاعات شخصی خود را از اینترنت در دامنه دسترسی این موتور جستجوگر ارائه کنند.
دادگاه عالی اروپا مستقر در لوکزامبورگ، اوایل ماه جاری (۱۳ مه) در حکمی گوگل را به رعایت آنچه "حق فراموش شدن" نامیده شده، موظف کرد. کمیسیون اروپایی در سال ۲۰۱۲ پیشنهاد قانونی را داده بود که به کاربران "حق فراموش شدن" می داد.
کاربران گوشیهای هوشمند ممکن است کمتر از برنامهای کاربردی که
تعیینکننده موقعیت فعلی آنهاست استفاده کنند، اما براساس تحقیقات انجام
شده در دانشگاه ایلی نویز انجام این کار هنوز هم به این معنا نیست که دیگر
نمیتوان چنین کاربرانی را ردیابی کرد.
دلیل آن هم این است که گوشی های هوشمند مجهز به حسگرهایی شبیه شتاب سنج هستند که هر یک از آنها اثری منحصربه فرد از خود به جای می گذارند. اثری که مانند اثر انگشت، یکتا و بی نظیر است. اشخاص ثالث به وسیله داده های ارسال شده از این حسگر حداقل می توانند بفهمند کاربر در چه زمانی، چه کاری انجام داده است.
حسگرهای گوشی های هوشمند مانند کلوچه هایی هستند که در یک کارخانه تولید شده اند. اگرچه در نگاه اول همه کلوچه ها یک شکل به نظر می رسند، اما با نگاه دقیق تر می بینیم هر کدام دارای نقص کوچکی است که آن را منحصربه فرد می سازد. در مورد حسگرگوشی ها هم این نقص به نحوه جمع آوری داده ها برمی گردد که هر کدام دارای نقص منحصربه فرد مانند اثر انگشت در جریان جمع آوری داده هاست. الب